Slecht slapen

mei 2018

Denk je lekker te gaan slapen, maakt de buurman tot diep in de nacht herrie. En dat terwijl je dochter door een slaaptekort al concentratieproblemen op school heeft. Hoe begin je daarover zonder dat je de buurman tegen het hoofd stoot? Deze vrouw kwam er niet uit en schakelde uiteindelijk Buurtbemiddeling in.

De vrouw kon prima overweg met haar buurman, maar durfde niet over de overlast te beginnen. Ze was bang dat de buurman boos zou zijn. "De buurman was gescheiden en zat daardoor niet goed in zijn vel. Die frustratie kwam er 's avonds laat soms uit. De man gooide dan met deuren en luisterde regelmatig naar harde muziek", vertelt de buurtbemiddelaar.

Toen de buurtbemiddelaar uiteindelijk bij hem aanklopte, was hij verbaasd dat zijn buurvrouw dat nooit had gedaan. "Hij wilde helemaal geen overlast veroorzaken. 'Waarom heeft ze dit niet aan mij verteld?', vroeg hij zich af.

Tijdens een gesprek maakten de buren goede afspraken. Mocht de man toch weer lawaaierig zijn, dan kon de buurvrouw hem altijd bellen. "Zoals bij elke bemiddeling sprak ik zes weken later weer met de betrokkenen: er was geen enkele overlast meer geweest", vertelt de buurtbemiddelaar. De buurman was juist bang dat hij toch nog een keer teveel lawaai maakte. "Zijn brommer wilde een keer niet starten, waarna hij flink had lopen mopperen, zo herinnerde hij zich. 'Oh, maar dat was overdag', was de reactie van de buurvrouw. Beide partijen waren heel blij dat het probleem uit de wereld was."

Extra hulp nodig?

Komt u er ondanks de suggesties niet uit met de buren en wilt u hulp? Of overleg met een medewerker?

Klik op de knop en wij zoeken op basis van de ingegeven postcode naar ondersteuning in uw woonplaats.

Tip: Lees de suggesties die we per probleem op een rij hebben gezet.