Opgeruimd staat netjes, maar lang niet iedereen denkt daar zo over. Zelfs niet in de gemeenschappelijke ruimte (studentenhuis) of portiek.

Slechte schoonmaak van het trappenhuis of buren die gezamenlijke afspraken over de schoonmaak niet nakomen. Maar ook overhangende was, barbecuedampen of houtkachels kunnen leiden tot veel overlast.

Rommel / troep / stank / viezigheid

Suggesties

  • Bespreek de overlast met uw buren. Misschien weten ze helemaal niet dat u zich ergert aan hun bedrag. Leg uit wat u belangrijk vindt en probeer samen tot duidelijke afspraken te komen. Kijk hier voor meer tips.
  • Gaat het om het schoonhouden van een gezamenlijke ruimte, zoals een portiek? Organiseer dan een overleg met zoveel mogelijk betrokkenen en vraag wat iedereen bereid is om te doen. Zet afspraken op papier en spreek een moment af om met elkaar te bespreken hoe het gaat en of er misschien iets in de afspraken gewijzigd moet worden.
  • Meer informatie over regelgeving voor het stoken van houtkachels leest u hier http://www.infomil.nl/onderwerpen/klimaat-lucht/luchtkwaliteit/functies/hinder-houtkachels/

Andere problemen:

Extra hulp nodig?

Komt u er ondanks de suggesties niet uit met de buren en wilt u hulp? Of overleg met een medewerker?

Klik op de knop en wij zoeken op basis van de ingegeven postcode naar ondersteuning in uw woonplaats.

Tip: Lees de suggesties die we per probleem op een rij hebben gezet.