Een lange reeks ergernissen die met communicatie of het gebrek daaraan te maken hebben. U kunt niet met een normale manier met de buren praten en ze boezemen u zelfs angst in. Ze ontploffen bij het minste of geringste en trekken zich nergens wat van aan.

Ze spugen, roddelen, vloeken en schelden. Of ze groeten niet, voelen zich heel wat en kijken op u neer.

Ook komt het voor dat buren eerst goede vrienden zijn en door een verandering (bijvoorbeeld de nieuwe vriendin van de buurman) ineens tegenover elkaar staan. 

 

 

Intimidatie

Suggesties

  • Ook al is het moeilijk, probeer toch in gesprek te gaan. Blijf zelf rustig, ga zeker niet terug schelden en ga op tijd weg als het gesprek uit de hand dreigt te lopen. Kijk hier voor meer tips.
  • Iedereen communiceert op een andere manier. Soms zeggen mensen in het vuur van hun emoties dingen die ze eigenlijk niet zo sterk bedoelen. Oordeel daarom niet te snel. 
  • Een goed gesprek lukt echt niet en u heeft last van het gedrag van de buren? Onderneem dan actie. Wachten tot het vanzelf overgaat, werkt meestal niet. Vraag de hulp van buurtbemiddeling en/of meld uw klacht bij de verhuurder of de politie. 

Andere problemen:

Extra hulp nodig?

Komt u er ondanks de suggesties niet uit met de buren en wilt u hulp? Of overleg met een medewerker?

Klik op de knop en wij zoeken op basis van de ingegeven postcode naar ondersteuning in uw woonplaats.

Tip: Lees de suggesties die we per probleem op een rij hebben gezet.