Vogelpoep op de auto

januari 2018

˜Groen", leidt regelmatig tot problemen tussen buren. Een buurtbemiddelaar weet daar alles van. Veel conflicten waarbij hij betrokken raakt gaan bijvoorbeeld over overhangende takken en bomen die zonlicht tegenhouden. Een van die conflicten kwam op een bijzondere manier ten einde.

Ook daarbij ging het om een boom. "Een jonger stel kwam naast een oudere dame en haar dochter wonen. De nieuwkomers hadden veel last van een boom: die nam niet alleen de zon weg uit de woonkamer, maar trok ook veel vogels aan. En die poepten vervolgens dagelijks hun bestelbus onder", vertelt de buurtbemiddelaar.

Gesprekken tussen de buren leidden tot niets, waarna het stel uiteindelijk Buurtbemiddeling inschakelde. "Toen ik bij de moeder aanbelde, kreeg ik meteen de deur in het gezicht nadat ik vertelde waar ik om kwam. Ik deed daarna nog wel een folder van Buurtbemiddeling in de bus", vertelt de man. Hij besloot een paar dagen later op een avond nog een telefoontje te wagen. "Min of meer in de hoop dat ik de dochter aan de lijn zou krijgen. Misschien wil die wel praten, dacht ik. ˜Dan moet je mijn moeder hebben', zei ze helaas.

Tot verbazing van de buurtbemiddelaar bleek de zaak inmiddels opgelost. "Mevrouw had de folder gelezen en de situatie nog eens bekeken. Ze moest bekennen dat de bus inderdaad dagelijks onder de vogelpoep zat en besloot meteen de boom te rooien", vertelt de buurtbemiddelaar. En dat terwijl hij een moeilijk gesprek had verwacht.

Extra hulp nodig?

Komt u er ondanks de suggesties niet uit met de buren en wilt u hulp? Of overleg met een medewerker?

Klik op de knop en wij zoeken op basis van de ingegeven postcode naar ondersteuning in uw woonplaats.

Tip: Lees de suggesties die we per probleem op een rij hebben gezet.