Mag het wat zachter?

juli 2015

Last van de kinderen van de buren is ook een klassiek probleem dat tot lange ruzies kan leiden. Terwijl een gesprek vaak veel 'ellende' voorkomt. Dat merkten ook twee buren die met een buurtbemiddelaarster rond de tafel gingen zitten. 

Een jonge vrouw woont sinds kort in een appartementencomplex. De woning is heerlijk, maar de kinderen van de buren nemen soms het woonplezier weg. Dat leidt tot zoveel ergernis dat ze besluit dat ze er iets van moet zeggen. "Alleen doet ze dat niet zelf, maar vraagt ze haar vader om eens bij de buren aan te kloppen. Gesprekken leiden echter tot niets, misschien ook wel vanwege het taalverschil. De vader spreekt namelijk niet zo goed Nederlands", vertelt de buurtbemiddelaarster.

Uiteindelijk belt de vrouw Buurtbemiddeling. Die weet een gesprek te regelen. "De buren waren heel verrast dat er ineens een jonge vrouw aan tafel zat. Die wisten niet beter dan dat haar vader er woonde. Ze raakten nu voor het eerst in gesprek en dat zorgde meteen al voor veel begrip", herinnert Sara zich. "Vooral toen de vrouw uitlegde dat ze chronisch ziek is en niet kan werken. Ze heeft veel last van hoofdpijn en kan dan geluid moeilijk verdragen"

De vrouw begreep aan de andere kant dat kinderen graag spelen en daardoor wel eens voor overlast zorgen. "Daarom zijn er onderlinge afspraken gemaakt. De kinderen krijgen in het weekeinde bijvoorbeeld extra ruimte om te spelen en op andere dagen houden ze rekening met de buurvrouw. Ondertussen is er een hele leuke band ontstaan tussen de buren."
 

Extra hulp nodig?

Komt u er ondanks de suggesties niet uit met de buren en wilt u hulp? Of overleg met een medewerker?

Klik op de knop en wij zoeken op basis van de ingegeven postcode naar ondersteuning in uw woonplaats.

Tip: Lees de suggesties die we per probleem op een rij hebben gezet.