Vogelpoep op de auto

januari 2018

‘Groen’ leidt regelmatig tot problemen tussen buren. Een buurtbemiddelaar uit het midden van het land weet daar alles van. Veel conflicten waarbij hij betrokken raakt spelen rond overhangende takken, bomen die zonlicht ontnemen en ander ongemak dat groen kan veroorzaken. Een van die conflicten kwam op een bijzondere manier ten einde.

Ook daarbij stond een boom centraal. “Een jonger stel kwam naast een oudere dame met een inwonende dochter wonen. De nieuwkomers hadden veel last van een boom: die nam niet alleen de zon weg uit de woonkamer, maar trok ook veel vogels aan. En die poepten vervolgens dagelijks de bestelbus van de nieuwe buren onder”, vertelt de buurtbemiddelaar.

Gesprekken tussen de buren leidden tot niets, waarna het stel uiteindelijk Buurtbemiddeling inschakelde. Ook de buurtbemiddelaar kreeg in eerste instantie nul op het rekest. “Toen ik bij de moeder aanbelde, kreeg ik meteen de deur in het gezicht nadat ik vertelde waar ik om kwam. Ik deed daarna nog wel een folder van Buurtbemiddeling in de bus”, vertelt de man. Hij besloot een paar dagen later op een avond nog een telefoontje te wagen aan de kwestie. “Min of meer in de hoop dat ik de dochter aan de lijn zou krijgen. Wellicht stond die wel open tot een gesprek, dacht ik. ‘Dan moet je mijn moeder hebben…’, zei ze echter.”

Tot verbazing van de buurtbemiddelaar bleek de zaak inmiddels opgelost. “Mevrouw had de folder gelezen en de situatie nog eens bekeken. Ze moest erkennen dat de bus inderdaad dagelijks onder de vogelpoep zat en besloot vervolgens meteen de boom te rooien”, vertelt de buurtbemiddelaar. Die verwachtte een moeizaam gesprek, maar moest constateren dat het conflict ondertussen uit de wereld was. 
Hulp nodig?

Bent u op zoek naar de extra hulp om burenoverlast tegen te gaan?

Klik op de knop en wij zoeken op basis van de ingegeven postcode naar ondersteuning in uw woonplaats.

Tip: Lees de suggesties die we per probleem op een rij hebben gezet.

g